ACTIVITATS PER GAUDIR UNA MICA MÉS AQUESTS MOMENTS 19.03.2020






Hola una altra vegada!!!
Aquí estem tots els mestres coordinats per enviar-vos més idees i suggerències i que el vostre temps passi més ràpid.

Veureu que la Jordina i la Marta també us fan propostes divertides.


EDUCACIÓ FÍSICA

Els nens/es han d'inventar-se un joc amb material reciclat i omplir la fitxa que hi ha al word.

També poso dos enllaços per a que feu AF. Recordeu que us anirà bé cada dia a mesura del possible.




MÚSICA

Música, estem treballant el Flamenc. El concert al que havíem d’assistir al Palau de la Música com ja sabeu s’ha posposat. Esperem poder anar-hi més endavant. Els controls van anar molt bé, felicitats! Ara el següent que farem serà improvisar GARROTINS. Què són? Doncs són cançons que cantaven el gitanos de Lleida i que fa uns anys es van recuperar per a improvisar. Us explico el que haureu de fer en el correu. Fins ara!



TEATRE

Repasseu la lletra i les cançons. Ànims!! Aquí us torno a deixar els títols de les cançons perquè les assageu amb el youtube encès i a tota màquina.

Summer nights
Hopelessly devoted to you
Greased lightning
Sandy
You aret he one that I want
We go together

MATEMÀTIQUES

Des de la Comissió Cangur de la SCM, aporten un petit granet de sorra per oferir alguna activitat que us pugui ajudar a passar una estona  buscant el gust a fer matemàtiques, de la millor manera possible: fent problemes.



La col·lecció de problemes d'anys anteriors del Cangur que s'enllaça des de la web (o directament a 
www.cangur.org/telecangur ) és una font excel·lent, i gairebé inesgotable, per a trobar enunciats interessants que, naturalment, poden ajudar a preparar el Cangur i alhora, i sobre tot, donen idees sempre útils per a un treball matemàtic eficaç.
També hi ha en format de 10 problemes interactius aquesta opció per anar raonant i escrivint els resultats a la mateixa pàgina que està a continuació. Molta sort!
També us deixo un enllaç que és de càlcul mental i no hi ha només multiplicacions, us hi heu de fixar perquè a la part de sota hi ha un munt de jocs. Gaudiu-ne molt!

PROJECTE

Com estan sortint aquests logos? Segur que molt bé. Tinc moltes ganes de veure’ls.
Durant el dia d’avui us enviaré una lectura sobre els ecosistemes que és molt clara i va acompanyada d’imatges d’animals molt maques. Després teniu unes poques preguntes per entendre què és un ecosistema i una mica de vocabulari bàsic com biòtop, biocenosi, adaptació al medi etc. Si podeu imprimir la lectura podreu contestar al final i si no podeu contestar en un full.

L’altra activitat que us proposo és buscar informació sobre un animal invertebrat, en format word i seguint aquestes consignes.
Obriu el Microsoft Word.

1.   Poseu un títol central clicant sobre WordArt. Escolliu un títol que us agradi i un tipus de lletra. Escriviu INVERTEBRATS.

2.   Busqueu una imatge en algun cercador com ara:http://www.google.es/ apartat imatges o d’altres com ara http://www.zoobarcelona.com

3.   Inseriu la imatge de l'ANIMAL QUE HEU TRIAT. Recordeu que per inserir la imatge cal clicar el botó secundari del ratolí i Copiar. Obrir el document i enganxar la foto.

4.   Buscar informació. Seleccioneu tota la informació que us interessi. Heu de tenir en compte les característiques físiques ( grandària, pes, color…) així com les altres dades ( què menja, on viu, nom científic..). Premeu alhora les tecles Control + C

5.   Obriu el document Word que teniu minimitzat a la barra d’inici i col.loqueu el cursor allà on voleu deixar el text .Premeu ara les tecles Control + V. El text apareixerà al document.

6.   Deseu el document a la vostra carpeta del drive.

LLENGUA CATALANA

La següent web la coneixeu perquè a classe l’hem remenat alguna vegada. Navegueu lliurement per recordar temes d’ortografia que us aniran molt bé.

http://www.edu365.cat/primaria/catala/ortografia/index.html

ALTRES REPTES 

Us proposo que amb llumins o escuradents intenteu resoldre aquests reptes!! Ànims i proveu...

1) Movent 3 llumins fes que el peix nedi en sentit contrari.


2) Movent 3 llumins deixa només 3 quadradets.


3) Movent 5 llumins deixa la balança en equilibri.




Qualsevol dubte del que sigui ja sabeu que em podeu escriure un correu i us respondré tan ràpid com pugui.